Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul surclasează Bihorul în privința atragerii investitorilor străini!

Alături de judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti, Aradul este în topul judeţelor României la atragerea de investitori străini.

Aradul surclasează Bihorul în privința atragerii investitorilor străini!
Comentează 1

Zona Bucureşti-Ilfov (Bucureşti plus judeţul Ilfov) avea la sfârşitul anului 2016 un stoc al investiţiilor străine atrase, de aproape 40 de miliarde de euro, adică 60% din totalul celor 66 de miliarde de euro investiţii străine directe înregistrate la acea dată.

Investiţiile străine directe reduse, înseamnă o cifră de afaceri consolidată a com­paniilor rezidente în judeţul respec­tiv foarte redusă.

Judeţele care au atras investiţii străine directe de peste 1 miliard de euro sunt Arad, Cluj, Alba, Constanţa, Mureş, Braşov, Prahova, Dolj, Argeş şi Timiş care au o cfro de afaceri de la 20 de miliarde de lei şi până la 54 de miliarde de lei.

Din analiza realizată de către Ziarul Financiar împreună cu Patronatul Investitorilor Autohtoni, PIAROM reiese faptul că județul Arad a reușit să atragă investiții străine directe 1,1 mld euro, comparativ cu vecinii nostril din Bihor care au atras doar 645 mil euro.

Investitorii străini creează în regiunile unde vin un ecosistem: companii care furnizează materie primă sau materiale, echipamente sau diverse servicii. Pe de altă parte, un număr mai mare de salariaţi iar salariile mai mari ale acestora creează cerere pentru consum şi investiţii în imobiliare.

Se pare că Aradul se numără printre județele care permit crearea unui climat propice dezvoltării și investițiilor, atât datorită poziționării geografice, cât și datorită administrației locale și județene.

Există şapte judeţe aflate sub limita de 100 de milioane de euro investiţii străine directe; Vaslui, Vrancea, Mehedinţi, Brăila, Botoşani, Teleorman, Gorj județe care au afaceri de maximum 8 miliarde de lei pe an. Aceasta înseamnă că, în lipsa investiţiilor străine, puterea economică a acestor judeţe este mult diminuată.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite