Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul a sărbătorit Ziua Europeană Împotriva Obezităţii

Sâmbătă, 20 mai 2017, pe platoul din fața Primăriei, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Arad a derulat un eveniment dedicat Zilei Europene Împotriva Obezității. Ziua Europeană Împotriva Obezităţii (ZEIO) este o zi dedicată conştientizării problemelor cauzate de această afecţiune  şi este celebrată în întreaga Europă în fiecare an, în a treia sâmbătă a lunii mai.

 

Aradul a sărbătorit Ziua Europeană Împotriva Obezităţii
Comentează 0

Evenimentul a fost parte a campaniei „Antrenor pentru sănătate” ce are ca scop promovarea unui mediu de viață sănătos care să contribuie la reducerea riscului apariției obezității în rândul tinerilor. Derulată sub motto-ul "Să promovăm un stil de viata sănătos!", acțiunea a urmărit sensibilizarea oamenilor cu privire la obezitate și implicațiile medico-sociale ale acesteia.

Activitățile au fost realizate cu sprijinul Centrului de Cercetare pentru Activități Fizice din cadrul Facultății de Educație Fizică şi Sport al Universității „Aurel Vlaicu”, reprezentat de Directorul acestuia,  prof. univ. dr. Ioan Dorin Galea, și coordonatorul activități de măsurare și testare UAV, lect. univ. dr. Ardelean Viorel Petru. Cu aparatură specializată, persoanele interesate și-au putut testa următorii parametri:

  • măsurarea forței musculaturii bratului, cu dinamometru palmar ;
  • măsurarea forței musculaturii dorsale, cu dinamometru dorsal;
  • măsurarea forței membrelor inferioare (detenta pe verticala), cu jumpmetru;
  • măsurarea mobilității articulare (la nivel coxofemural), cu fleximetru.

De asemenea, la standul de nutriție, Adelina Roșu – specialist în nutriție și remodelare corporală  împreună cu Lect.univ.dr. Paul Albu au stat de vorbă cu cei interesați de beneficiile unei  alimentații sănătoase, despre cum ar trebui să arate hrana care constituie mesele pe parcursul unei zile, despre cum și când ar trebui consumate unele alimente, despre modul în care alimentele ne pot influența starea de spirit și de efectele negative ale obezității asupra sănătății fizice și psihice, și bineînțeles despre sport, și nevoia de a avea activitate fizică zilnică.

Toți cei prezenți au beneficiat de:

  • Consiliere în nutriție
  • Măsurarea indicelui de masă corporală IMC
  • Sfaturi pentru o alimentație sănătoasă şi beneficiile activităţii fizice zilnice
  • Rețete de smoothie pentru un mic dejun sănătoasă

Au fost oferite spre degustare smoothie-uri preparate pe loc.

Și pentru ca pe lângă o dietă echilibrată este nevoie și de mișcare, au fost invitați antrenori de aerobic, fitness, zumba, kangoo jumps, step aerobicȘ profesor Elza Fărcuța de la CSM Arad, Clubul Sportiv Gymteam Arad,  Alina Vilagos de la Endorphin Gym împreună cu Laura, Dana și Diana, Nichol Malanca și Iuliu Jalgoczy - instructori de Zumba Fitnes -, care au făcut demonstrații sportive .

Nu în ultimul rând, Clubul Voința Arad a sprijinit această inițiativă cu aparatura din dotare care a fost pusă la dispoziția tuturor trecătorilor: biciclete pe cilindru și role, aparatele pentru musculatura spatelui, abdomenului, brațelor.

Galerie foto (15)


Scrie un comentariu

trimite