Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădeni vs PSD: mitingul pluteşte în spaţiul virtual

Mitingul PSD din această seară a împărţit spaţiul virtual arădean în părţi absolut inegale. Pe de o parte, pesediştii postează pe reţelele de socializare fotografii cu grupuri mici de oameni care, traşi-împinşi pornesc spre Bucureşti. Alte grupuri – mai numeroase – nu se fotografiază, pentru că sunt formate din angajaţi ai instituţiilor publice controlate de PSD şi obligaţi să se încoloneze la comanda partidului de guvernământ.

Arădeni vs PSD: mitingul pluteşte în spaţiul virtual
Comentează 1

Plecarea pesediştilor spre Bucureşti, însoţită de cuvinte mari, sloganuri copiate şi cuvinte sforăitoare a generat zero entuziasm în mediul on-line. Postarea unui videoclip de către deputatul Florin Tripa a strâns 27 de like-uri într-o oră iar un alt clip în care era ironizată opoziţia faţă de mitingul PSD a adunat 10 like-uri în 15 ore. Cam toată comunicarea PSD legată de miting a fost ignorată chiar şi de către susţinătorii PSD. De altfel, liderii mai alunecoşi ai PSD nu şi-au asumat promovarea mitingului pe reţelele de socializare, nici ministrul senator Mihai Fifor nu au postat nimic pe această temă în ultimele zile. Se pregătesc să se delimiteze de Dragnea? Se tem de reacţia arădenilor? Greu de spus, cert este că au cam fugit de subiect.

În schimb, reacţiile împotriva mitingului PSD sunt mult mai numeroase, mai inteligente, mai apreciate şi în general pline de umor, aşa cum sugerează şi cele câteva imagini pe care le preluăm. Marea acţiune a PSD este luată peste picior în stil mare, abundă aluziile legate de forţarea oamenilor să participe la miting, recompensele pe care le primesc în mici şi bere, iar personaje ca Liviu Dragnea şi Viorica Dăncilă beneficiază de o „atenţie” specială. Şi criticile opoziţiei faţă de PSD au o susţinere consistentă din partea arădenilor. O luare de poziţie a liderului PNL Municipiul Arad, Sergiu Bîlcea, care compară mitingul PSD cu o mineriadă, are peste 1 000 de reacţii şi 337 de distribuiri.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite