Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arădeanul Sorin Mîneran, depistat pozitiv la un control anti-doping

Arădeanul Sorin Mîneran, depistat pozitiv la un control anti-doping
Comentează 0

La finalul Campionatului Național de Maraton, concurs organizat în cadrul Maratonului București, agenții anti-doping au recoltat șapte probe (cele două ”podiumuri”, trei băieți și trei fete, și încă o fată), din care două au ieșit pozitive.

Cei doi sportivi au fost anunțați, băiatul a și fost audiat în fața comisiei ANAD, răspunsul în cazul lui, mai exact perioada pentru care va fi suspendat sau dacă va fi suspendat, urmând a fi dat cel mai probabil în ianuarie.

Chiar dacă Agenția Națională Anti-Doping nu a anunțat încă oficial numele celor doi sportivi, Federația Română de Atletism și clubul CSU Galați au făcut-o, este vorba de campionul național arădeanul Sorin Mîneran și de ocupanta locului trei, Maria Magdalena Luca.

Atletul arădean Sorin Mîneran (CSUAV Arad) a fost testat pozitiv cu higenamină, anul trecut, la finalul Campionatului Național de maraton, şi conform unor surse este posibil să primească 8 ani de suspendare din partea Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF), fiind la a doua abatere de acest fel. 

Higenamina este un Beta-2 Agonist, toate substanțele din această categorie, conform site-ului WADA, fiind interzise, mai puțin salbutamolul, formoterolul și salmeterolul (toate trei având însă niște praguri care nu trebuie depășite). 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite