Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arad vs. Satu Mare - duel de tradiţie în baschetul românesc, cu puţină pasiune în plus. "Putem să ne gândim la un rezultat bun"

Arad vs. Satu Mare - duel de tradiţie în baschetul românesc, cu puţină pasiune în plus.
Comentează 0

Eşecurile cu Universitatea Cluj sunt deja istorie. De mâine (ora 18) Univ Goldiş ICIM Arad intră în duelul pentru un loc cât mai bun în grupa valorică 5-8. Adversară va fi CSM Satu Mare. O rivală prin tradiţie, dar care acum, prin ceea ce reprezintă, devine şi mai interesantă. Pe banca Sătmarului e Jose Araujo, cel care a avut primele experienţe în baschetul românesc pe banca Aradului. În lot le are şi pe Tarţa - actualmente Laza, Crăciun sau Orosz - actualmente Olah, jucătoare ce au cunoscut satisfacţii în trecut în ticoul galben-albastru. Plus vreo câteva straniere ce pot face diferenţa.

Dar Aradul are spirit de echipă, şi potenţial, zic eu, nedezvăluit încă. În sezonul regulat a fost 1-1 la general, cu dueluri pasionante. La Arad a fost nevoie de prelungiri, pentru ca ICIM-ul să bată cu 69-67. În retur, în meci decisiv pentru intrarea în grupa 1-6, CSM-ul se impunea cu 65-63.

Iar în sferturi dacă Aradul nu prea a avut şanse cu Clujul, Satu Mare a pus probleme serioase Târgoviştei. Şi cum un eventual meci decisiv se va juca în Cetatea Sătmarului, calculele dau CSM-ul ca favorită. Dar, nu de puţine ori teoria nu a fost în concordanţă cu practica.

"Am folosit ultimele 7 zile pentru a ne recupera moral şi fizic ca să putem pregăti cum trebuie pentru faza următoare. Avem ceva probleme cu accidentările, şi încercăm, chiar şi aşa, să fim la maxim din potenţial pentru jocul cu Satu Mare. Indiferent însă de probleme, mergem să obţine victoria. Am demonstrat că putem să ne ridicăm la nivelul adversarului de mâine. Dacă toate fetele vor fi la nivelul lor normal putem să ne gândim la un rezultat bun. În această grupă 5-8 avantaj va avea echipa care se va prezenta cu o motivaţie în plus pentru succes, Ne aşteaptă meciuri dificile, şi nu avem avantajul terenului propriu", spune antrenorul echipei arădene, Bogdan Bulj.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite