Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anunţ de ultima oră de la METEO. Vremea se schimbă dramatic

Începând de astăzi vremea se răcoreşte şi apar ploile.

Anunţ de ultima oră de la METEO. Vremea se schimbă dramatic
Comentează 0

Luni valorile termice vor scădea în cea mai mare parte a ţării, mai accentuat însă în jumătatea de nord; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 22...23 de grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi în jurul a 35 de grade în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei.

După orele prânzului, instabilitatea atmosferică se va accentua în zonele montane şi submontane, apoi şi în regiunile sudice şi sud-estice şi se va manifesta local prin averse, descărcări electrice şi izolat grindină. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp. Vântul va avea intensificări, mai ales asociat ploilor.

BUCURESTI
În capitală, pe parcursul zilei spre seară vor fi averse, descărcări electrice şi posibil intensificări de scurtă durată ale vântului. O maximă mai mică decât ieri, 31-32 de grade.

Mâine valorile termice vor continua să scadă în mare parte din țară, cele maxime urmând a se încadra între 20-21 de grade in depresiuni si in nordul Moldovei și 28 de grade la Timisoara si Drobeta. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în sudul, estul și parțial în centrul țării și va ploua slab pe arii restrânse la munte, în Moldova, Oltenia și vestul Munteniei și izolat în Dobrogea și sud-estul Transilvaniei. Vântul va avea unele intensificări în regiunile sud-estice.

În capitală, valorile de temperatură vor continua să scadă, devenind apropiate de cele climatologic specifice sfârșitului de august, cu 17-19 grade dimineaţa şi o maximă în jurul a 27 de grade. Cerul va fi temporar noros pe parcursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse.

Miercuri vremea va fi predominant frumoasă; cerul va fi variabil, cu unele înnorări la munte unde doar izolat vor fi posibile averse slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul extrem. Dimineața, izolat, în special în zonele depresionare, se va semnala ceață.** În Bucureşti, vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin și vânt slab până la moderat. 14-16 grade dimineata si 27-28 de grade la amiaza

Vremea pe REGIUNI

În regiunile intracarpatice, vremea se răceste, la amiaza se mai ating totusi 30 de grade la Timisoara si Alba iulia dar la Baia Mare si Cluj vor fi doar 27 de grade24 la Brasov si 22 la Miercurea Ciuc. Local ploua in Transilvania si dupa amiaza in zona montana cad averse ce pot fi moderate cantitativ.â

În sud, se răcoreşte putin si aici dar tot mai pot fi la amiaza 34-35 de grade in Oltenia si sud-vestul Munteniei. 34 de grade la Craiova, 35 la Giurgiu, 30 la Ploiesti. Spre seara vin nori si ploi asociate cu vint, descarcari electrice si izolat grindina.

Si in Dobrogea vremea devine instabila spre seara dar mare parte din zi va fi frumoasa si calda. 30 de grade maxima la Tulcea si 29 la Constanta.

În Moldova, se schimba vremea, se răceşte, in special in partea de nord a regiunii: 22 de grade maxima la Suceava, 26 la Iasi si Bacau si 27-29 de grade in sudul regiunii. Local vor fi ploi in prima parte a zilei in jumatatea de nord si seara averse si descarcari electrice in cea de sud.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite