Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

America, în stare de şoc. Stare de urgență în Virginia, violențe fără precedent, 3 morți

America este în stare de şoc în urma violenţelor, fără precedent, din Virginia. Trei oameni au murit şi alţi 35 au fost răniţi în urma confruntărilor dintre extremişti şi antirasişti. Autorităţile au declanşat starea de urgenţă. 

America, în stare de şoc. Stare de urgență în Virginia, violențe fără precedent, 3 morți
Comentează 0

Este stare de urgenţă, la această oră, în statul american Virginia. Trei oameni au murit şi alţi 35 au fost răniţi la un miting de protest faţă de înlăturarea unui monument construit în Charlottesville, în onoarea unui general din perioada Războiului Civil. A fost o manifestare îngrozitoare de ură şi violenţă, a declarat preşedintele american Donald Trump.

Momentul care a aprins fitilul revoltelor a afrost acela în care o mașină a intrat în viteză în mulțime. Mii de manifestanţi ultranaţionalişti s-au luat la bătaie cu contramanifestanţii antirasişti, iar poliţia a intervenit în forţă.

Scandalul a izbucnit după ce autorităţile au decis să elimine statuia generalului Robert Lee, cel care a fost comandantul forţelor prosclavie din sudul american, în timpul Războiul Civil.

Statuia aminteşte de unul dintre cele mai negre capitole din istoria SUA când sclavia era legală şi rasismul este politică de stat. Printre victimele evenimentelor din Charlottesville se află şi doi poliţişti. Aceştia au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit în timp ce monitoriza desfăşurarea protestelor.

Donald Trump a condamnat violenţele din Virginia. Preşedintele american a declarat că este o manifestare îngrozitoare de ură şi violenţă. "Trebuie să fim toţi uniţi şi să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru violenţă în SUA. Haideţi să fim uniţi", a mai scris pe Twitter Donald Trump. Autorităţile au decalarat că starea de urgenţă va fi menţinută până la aplanarea tensiunilor.

Sursa: realitatea.net

 


Scrie un comentariu

trimite