Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amenzi serioase de la 1 ianuarie. Vezi cât plătești, dacă nu ai căldura contorizată

Veste proastă pentru românii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire: legea s-a modificat în defavoarea consumatorului.

Amenzi serioase de la 1 ianuarie. Vezi cât plătești, dacă nu ai căldura contorizată
Comentează 0

Conform Legii 121/2014, în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie.

Dacă folosirea contoarelor individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punct de vedere financiar, legea prevede obligativitatea montării repartitoarelor individuale de costuri „pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte”.

Potrivit Legii 51/2006, apartamentul care este racordat la reţeaua centralizată de energie termică şi nu are contor energetic individual sau nu are repartitor pe fiecare calorifer din casă ia amendă între 500 şi 1.000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2017.

sursa: antena3.ro


Scrie un comentariu

trimite