Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alt pădurar este AMENINȚAT la Gurahonț. I-au vandalizat cabana

Conducerea Direcției Silvice Arad susține că un alt pădurar este amenințat, iar cabana i-a fost vandalizată după ce un coleg de-al său de la Ocolul Silvic Gurahonț a fost împușcat de braconieri.

Alt pădurar este AMENINȚAT la Gurahonț. I-au vandalizat cabana
Comentează 3

Șeful Direcției Silvice Arad, Teodor Ţigan, a declarat, marți, că un alt angajat al Ocolului Silvic Gurahonț este amenințat, după ce doi braconieri l-au împușcat săptămâna trecută pe un vânător.

Conform sursei citate, a fost vandalizată cabana maistrului de vânătoare Florin Bugi, angajat al Ocolului Silvic Gurahonţ.

Cabana este stuată în satul Mădrigeşti, care aparţine de comuna Brazii, acolo unde a fost împușcat în pădure un vânător care a surprins braconieri.

”Precizăm că fapta s-a produs după ce anterior, în mai multe rânduri, maistrul de vânătoare a fost ameninţat verbal de unii cetăţeni din zonă. Având în vedere modul în care a evoluat situaţia în cazul maistrului de vânătoare Jiva Sorin, în care de la ameninţări verbale s-a ajuns la tentativă de omor,  considerăm că împiedicarea  propagării unor fapte reprobabile ţine şi de informarea publicului,  respectiv de atitudinea cetăţenilor oneşti din zona comunelor Brazii şi Gurahonţ”, a declarat șeful Direcției Silvice Arad.

El spune că ”acţiunile din ultima vreme, agresiunile asupra personalului silvic, nu sunt de natură a determina oprirea acţiunilor Direcţiei Silvice Arad şi ale Ocolului Silvic Gurahonţ împotriva acelora care practică vânătoarea în mod ilegal, precum şi a acelora care aduc prejudicii fondului forestier naţional proprietate publică a statului prin tăieri ilegale de arbori din păduri”.

Instituția solicită ”sprijinul cetăţenilor oneşti” din comunele Brazii şi Gurahonţ, precum şi sprijinul autorităţilor pentru a se preveni amenințările sau atacurile la adresa angajaților.

În cazul vandalizării cabanei, în care s-a intrat prin spargerea ușii și ferestrelor, a fost depusă o plângere la Poliția Gurahonț, fiind începute cercetări pentru infracțiunea de distrugere.

CITEȘTE ȘI: Pădurar arădean împușcat de braconieri. Doi suspecți au fost reținuți

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite