Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alimente toxice pe masa de Crăciun. Ce se ascunde de fapt în carnea tocată din magazine

Masa de Crăciun s-a transformat dintr-un deliciu, într-o bombă toxică. Specialiştii avertizează în privinţa cărnii tocate din hypermaketuri, dar şi în privinţa altor alimente precum maioneza, cozonacul, castraveții murați, caşcavalul sau preparatele tradiţionale gata făcute. Acestea sunt bogate în aditivi care provoacă de la dureri de cap şi alergii severe până la cancer.
 

Alimente toxice pe masa de Crăciun. Ce se ascunde de fapt în carnea tocată din magazine
Comentează 0

Carnea tocată conține mai bine de şase aditivi care pot masca faptul că poate fi alterată sau conține resturi alimentare.

Asociaţia Protecţiei Consumatorilor din România a efectuat un studiu privind calitatea bucatelor de pe masa de Crăciun.

,,La carnea tocată și la cârnații proaspeți, am identificat un colorant folosit în industria texitilă, roșu de coșenilă. În toba caltaboș am identificat glutamat monosodic, care este un potențator de gust și aromă, iar folosirea acestuia ridică suspiciuni în privința ingredientelor principale. Am găsit și cașcaval cu clorură de calciu'', a spus Costel Stanciu, reprezentant Asociaţia protecției consumatorilor.

Medicii avertizează că astfel de produse alimentare toxice pot provoca multe afecţiuni grave, de la tulburări intestinale, la cancer.

Sursa romaniatv.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite