Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ALERTĂ la Londra. Un mort, opt răniți , după ce un vehicul a intrat într-un grup de pietoni

Un mort și opt răniți. Acesta este primul bilanț a incidentului petrecut în noaptea de duminică spre luni în nord-estul Londrei, când un vehicul a lovit mai mulți pietoni, informează BBC. Poliţia tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un "potenţial atac terorist".

ALERTĂ la Londra. Un mort, opt răniți , după ce un vehicul a intrat într-un grup de pietoni
Comentează 0

"Poliția a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni", a indicat poliția într-un comunicat. 

Şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost reţinut de martori şi a fost arestat apoi de poliţie. Potrivit autorităţilor, niciun alt suspect nu a fost identificat.

Poliţia tratează coliziunea de la moscheea Finsbury Park drept un "potenţial atac terorist", a anunţat premierul britanic Theresa May, citată de The Guardian.

"Voi prezida o reuniune de urgenţă în această dimineaţă (luni - n.r.). Toate gândurile mele sunt alături de victime, de familiile lor şi de serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă de la faţa locului", a adăugat ea. 

Consiliul Musulmanilor din Marea Britanie a anunţat că autovehiculului a călcat „intenţionat” credincioşii care ieşeau de la rugăciunile de noapte, după ce postul Ramadanului.

AFP notează că incidentul din noaptea de duminică spre luni s-a produs într-un climat de extremă încordare, după ce Regatul Unit a fost vizat de trei atentate în trei luni, dintre care două au implicat vehicule ce au intrat în pietoni. 

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite