Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Al doilea cutremur de pe Wall Street zguduie, puternic, bursele din întreaga lume, inclusiv România

Cutremurul de pe Wall Street a zguduit și piețele financiare asiatice. Acestea au suferit noi pierderi semnificative vineri, după o zi de scăderi abrupte pe Wall Street, potrivit bbc.com.

Al doilea cutremur de pe Wall Street zguduie, puternic, bursele din întreaga lume, inclusiv România
Comentează 0

La bursa din Tokyo, în debutul ședinței de tranzacționare, indicele Nikkei 225 a pierdut 3,2%. La Hong Kong, indicele Hang Seng a consemnat un minus de 3,8%, iar la Seul, Kospi a pierdut 1,9%.

Pieţele europene au deschis în scădere,  cu un minus de 0.36% pe indicele Stoxx 600, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a înregistrat o scădere de până la 0,02%. În Londra, indicele FTSE 100 a scăzut cu 0,40%, în timp ce la Paris, indicele CAC 40 a scăzut cu 0.20%.

Și bursa de la Bucureşti a deschis şedinţa de vineri pe minus. BET, principalul indice al BVB, afişa un minus de 1,62%, BET-FI un minus de 0,92%, BET-NG minus 2,07%, iar BET-TR un minus de 1,62%.

Pentru a doua oară săptămâna această, indicele industrial Dow Jones a scăzut cu peste 1.000 de puncte în cadrul unei corecţii a pieţei de capital, iar bursa de la New York a închis pe scădere cu 4,5% joi, înregistrând o scădere totală de 10% faţă de maximul istoric atins în urmă cu două săptămâni.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite