Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Afaceri cu cărți de muncă falsificate. Un arădean a plătit 12.000 de lei pentru a-i rezolva o pensie soției

Un bărbat din Arad a fost trimis în judecată de către procurori după ce ar fi obținut o carte de muncă falsificată pentru soția sa, care a reușit asfel să primească ilegal pensie anticipată.

Afaceri cu cărți de muncă falsificate. Un arădean a plătit 12.000 de lei pentru a-i rezolva o pensie soției
Comentează 0

Documentul l-a costat mult pe arădean, adică 12.000 de lei. Suma ar fi fost oferită, în tranșe, drept mită pentru a obține cartea de muncă.

”În perioada mai-iunie 2012 – 22.10.2014, inculpatul Rozniciuc Gheorghe a plătit inculpatului Cauni Ioan suma de 12.000 lei (în mai multe tranşe) pentru a cumpăra influenţa pe care acesta a susţinut că o are asupra unui director la o societate comercială din Braşov pentru a-l determina să emită o carte de muncă falsă din care să rezulte că soţia inculpatului Rozniciuc Gheorghe a lucrat la întreprinderea braşoveană  timp de 30 ani. După obţinerea respectivului document falsificat de la inculpatul Cauni Ioan, acesta a fost folosit de inculpatul Rozniciuc Gheorghe la C. J. P. Arad care a plătit câteva luni pensie pentru limită de vârstă în contul soţiei inculpatului  Rozniciuc Gheorghe”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar,  a inculpatului Cauni  Ioan, respectiv în stare de libertate a inculpatului Rozniciuc Gheorghe, reţinându-se în sarcina acestora săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă respectiv cumpărare de influenţă (infracţiuni de corupţie comise în legătură cu alte persoane) şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată ori complicitate la această infracţiune.

Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Tribunalului Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite