Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Acțiuni ale Poliției Rutiere

Peste 25 de permise de conducere reținute  pentru neacordarea de prioritate.

Acțiuni ale Poliției Rutiere
Comentează 0

Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat, ieri, o acțiune pe raza județului, pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră în vigoare.

 În urma activităților desfășurate, au fost depistați 26 de conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei. De asemenea, le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

Polițiștii vor mai desfășura și alte acțiuni în perioada următoare, pe raza muncipiului și județului Arad.

Au condus fără permis

Polițiștii rutieri cercetează un minor și un bărbat care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii Biroului Rutier au depistat un tânăr de 17 ani, în timp ce conducea un moped pe Bulevardul Revoluției, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar polițiștii din Păuliș au depistat ieri, pe D.C. 69, pe raza localității Cladova, un bărbat de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere.

Pe numele celor în cauză a fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea de vehicule pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 48 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 423 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 193.000 de lei.

Dintre acestea, 143 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 280 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reţinute 45 permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare.
 

AGENT DE RELAȚII PUBLICE,

Agent șef adjunct de poliție Claudia Iuga

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite