Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Acest castel superb din județul Arad a fost vândut la o licitație a Casei Artmark pentru 700.000 de euro

Un castel vechi din județul Arad a ajuns în proprietatea unei fundații, după ce a fost scos la licitație pentru suma de 350.000 de euro. Prețul plătit de noii proprietari a fost dublu.

FOTO | Acest castel superb din județul Arad a fost vândut la o licitație a Casei Artmark pentru 700.000 de euro
Comentează 0

Castelul nobiliar Salbek şi domeniul de 17 hectare din Petriș au fost cumpărate de Fundaţia Botnar, tranzacţia fiind finalizată printr-un concurs de oferte, cu un preţ aproape dublu faţă de cel de pornire, a declarat reprezentantul Artmark Historical Estate pentru News.ro.

”A fost un concurs de oferte şi cel care a oferit mai mult nu a dorit ca preţul să fie făcut public. Pe site-ul Artmark Historical Estate castelul a avut un preţ de pornire de 350.000 de euro şi s-a vândut cu aproape dublul acestuia”, a declarat reprezentantul Artmark pentru News.ro. 

Construcţia se află la 19 km faţă de Castelul Regal de la Săvârşin şi la 106 km faţă de Arad. 

Castelul, care a fost construit între anii 1800 şi 1850, este clasat monument istoric de valoare naţională şi universală, clasa A. Are 24 de camere şi mai multe construcţii anexe. Suprafaţa terenului este de 16,73 hectare, iar cea construită de 983 metri pătraţi, cu o amprentă la sol de 450 m2. 

Potrivit Artmark, lucrările la castel au fost finalizate după 1811, atunci când a fost supraetajat de către Von Matei Salbek. Noul aspect este diferit faţă de cel vechi care era sub formă de cetate. 

Construcţia este din cărămidă arsă, cu planşee drepte având pardoseli din parchet în formă romboidală, duşumele de scândură şi ciment.

Parcul din jurul castelului, în suprafaţă de 16,7 ha, are numeroşi arbori printre care şi câţiva stejari seculari. Doi dintre aceştia sunt şi astăzi în parcul castelului. Potrivit tradiţiei populare, sub unul dintre ei erau aşezate scaunele domneşti.

Firma Hammond, Minciu & Associates a fost cea care a lucrat îndeaproape cu consilierii internaţionali ai OMC Investments Ltd. din Londra pentru a finaliza tranzacţia. Echipa a fost condusă de Nicholas Hammond şi de partenerul Alina Minciu, asistaţi de Ana-Maria Alexandru.

Sursa: News.ro

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite