Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Accident grav provocat de un poliţist pe o şosea din Brăila

O întreagă familie a fost, marţi seară, la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce un poliţist a provocat un grav accident de circulaţie pe o şosea din Brăila. Bărbatul a intrat pe contrasens, cu farurile stinse, şi a lovit frontal o altă maşină în care se aflau patru persoane, între care un copil şi o femeie însărcinată în luna a cincea, cu gemeni. Ca prin minune, toţi cei implicaţi în accident au scăpat cu viaţă, deşi autoturismele în care se aflau au fost distruse.

Accident grav provocat de un poliţist pe o şosea din Brăila
Comentează 0

În maşina lovită de poliţist se aflau patru persoane din Călăraşi: un bărbat de 29 de ani, cumnatul lui şi soţia acestuia, însărcinată în cinci luni, dar şi un copil în vârstă de doi ani. Oamenii mergeau să-şi viziteze nişte rude, la Galaţi, iar azi ar fi trebuit să plece în concediu, la Braşov. Şoferul aflat în stare de şoc a povestit că s-a trezit în faţă cu maşina condusă de poliţist.

Deşi a susţinut că nu a băut înainte de a se urca la volan, poliţistul a refuzat să sufle în etilotest. I-au fost recoltate, însă, probe biologice la spital.

Bărbatul în vârstă de 40 de ani a făcut parte, până în vara lui 2015, din Serviciul Rutier. Dar în urma unei anchete sub acoperire derulate de DGIPI, acesta împreună cu alţi 21 de agenţi brăileni a fost reţinut pentru luare de mită, abuz în serviciu şi alte infracţiuni de corupţie. A stat şi câteva zile în arest preventiv, însă a fost eliberat ulterior sub control judiciar.

În stenogramele făcute publice la momentul respectiv, se preciza că poliţistul consuma adesea băuturi alcoolice, uneori chiar în timpul serviciului. În prezent, pentru că dosarul "Mită la Rutieră" este încă pe rol, bărbatul îşi desfăşoară activitatea în cadrul IPJ Brăila, însă nu deţine o funcţie de răspundere.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite