Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ACCIDENT de muncă grav la Fabrica de vagoane marfă. Doi muncitori, duși la spital cu arsuri

Doi electricieni care executau lucrări în incinta Fabricii de Vagoane Marfă Astra Arad au fost răniți grav, luni după-amiază, din cauza unei manevre greșite a dispecerilor electrici, în urma căreia s-a produs un arc electric de 6.000 de Volți, iar muncitorii s-au ales cu arsuri pe 30 la sută din suprafața corporală.

ACCIDENT de muncă grav la Fabrica de vagoane marfă. Doi muncitori, duși la spital cu arsuri
Comentează 0

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad, accidentul a avut loc în jurul orei 16,00, în incinta Fabricii de Vagoane Marfă Astra.

Au fost implicați doi electricieni, de 52 și 57 de ani, care sunt angajați ai altei firme, contractată de fabrică pentru executarea unor lucări.

”Dintr-o eroare de manevră executată de dispecerii electrici s-a produs un arc electric, la tensiune ridicată, de 6.000 de Volţi, a cărei flamă a produs arsuri pe braţe şi faţa celor doi lucrători”, a precizat purtătorul de cuvânt al ITM Arad, Florina Higioșan.

Conform sursei citate, când muncitorii au început lucrarea, nu exista tensiune pe cabluri, însă un dispecer a pornit din greșeală rețeaua electrică.

Martorii au sunat la 112, iar un echipaj SMURD i-a preluat pe cei doi răniți și i-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Medicii afirmă că rănile sunt grave, cei doi muncitori având arsuri pe 30 la sută din suprafața corpului, dar starea lor este stabilă.

”Firmele implicate în eveniment au demarat cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea acestui eveniment”, a mai precizat Higioșan.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite