Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Număr RECORD de români în stradă. 280.000 de oameni în Piaţa Victoriei

Strada a câştigat o bătălie, protestează şi astăzi, după ce Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale a fost abrogată şi publicată în Monitorul Oficial. Mitingul din această seară se anunţă a fi cel mai mare de până acum. Conform analizei facute de Realitatea tv, din monitorizarea site-urilor de socializare, vor fi peste 500.000 de oameni la protest, în toată România.

Număr RECORD de români în stradă. 280.000 de oameni în Piaţa Victoriei
Comentează 0

Bucureştenii continuă să vină în Piaţa Victoriei: la ora 22:00, numărul oamenilor din faţa Guvernului a ajuns la 280.000. La această oră, toţi românii din piaţă au intonat într-o singură voce imnul României.

La ora 20:30, numărul oamenilor din faţa Guvernului a ajuns la 200.000, cifre record pentru această oră.

(w500)

Numărul celor care vin în Piaţa Victoriei continuă să crească, la metrou fiind foarte aglomerat. De asemenea, este aglomeraţie mare şi pe Bulevardul Ana Ipătescu, sute de oameni îndreptându-se către Piaţa Victoriei.

(w500) 

În piaţă au apărut şi persoane care flutură steagul Statelor Unite.

(w500) <p>Protest

La 19:00, în Piaţa Victoriei s-a făcut linişte, iar cei 30.000 de oameni au intonat imnul.

De asemenea, pe clădirea Guvernului a fost proiectat următorul mesaj: "Când ne număraţi, adunaţi plus 64. #colectiv".

În piaţă se strigă: "Dragnea nu uita, România nu-i a ta"

(w500) <p>Protest

Polițiștii rutieri au luat decizia să închidă traficul pe toate arterele care sunt adiacente Pieței Victoria, asemeni serilor trecute, a anunțat, pentru Agerpres, Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei. De asemenea, Bulevardul Lascăr Catargiu a fost închis, dinspre și înspre Piața Romană.

La ora 19:00, numărul protestarilor a depăşit 30.000.

(w500)

Numărul oamenilor din Piaţa Victoriei începe să crească, la ora 17:00, în jur de 8.000 de oameni afându-se în faţa Guvernului. Circulaţia a fost restricţionată.

Incident în Piaţa Victoriei. Un tănăr a fost atacat de alte trei persoane. Jandarmii au intervenit imediat, iar agresorii au fost transportat la Poliţie. 

Mai multe informaţii despre incident găsiţi AICI

La ora 15:00, în jur 1 500 de oameni protestau în Piaţa Victoriei. Şedinţa de Guvern s-a încheiat şi Ordonanţa 13 a fost abrogată. După încheierea sedinţei Executivului, OUG de abrogare a fost publicată în Monitorul Oficial.

Zeci de studenţi din Cluj au sosit în această dimineaţă în Gara de Nord pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei. Aceştia au venit cu trenul pentru a manifesta chiar împotriva guvernului care le-a dat gratuitate pe calea ferată.

Aproape 60 de tineri au călătorit mai bine de zece ore, din Cluj Napoca până în Bucureşti, pentru a participa la protestul din Piaţa Victoriei.

Ordonanţa de urgenţă care a scos în stradă sute de mii de oameni în toată ţara, zile la rând, a fost abrogată, iar ministrul Justiţiei, Florin Iordache, îşi va asuma toate consecinţele. 

Priministrul Sorin Grindeanu a spus că Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele pentru confuzia creată legat de aplicările OUG. Totodată, acesta a mai spus că doreşte în continuare, să pună în aplicare programul de guvernare:

"De asemenea, e important să spunem că toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea OUG nu au fost bine comunicate. Din acest motiv s-a creat multă confuzie, distorsiuni, care nu au legătură cu ce s-a adoptat. De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele. Închei prin a vă spune că doresc în continuare să pun în practică programul de guvernare, mai avem 12 puncte de adoptat astfel încât ce au votat românii să se regăsească în viaţa lor".

În Piaţa Victoriei din Capitală s-au strâns sâmbătă peste 170.000 de oameni! După ce au mărşăluit pe marile bulevarde şi au format un lanţ uman în faţa Palatului Parlamentului protestatarii s-au întors în faţa Executivului!

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite