Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A plecat să vâslească în apele cerului

A plecat să vâslească în apele cerului
Comentează 0

Lucid până  în ultimele clipe ale celor 87 de ani, (ultimii doi fiind paralizat la pat), fostul maestru emerit al sportului, la caiac , Doru Bardaș , a plecat să vâslească în grădina Edenului.

Atât el , din Elveția cât și fiul său , Ioan Vasile Bardas , din Chișineu Criș, nu uitau să ne aducă aminte  nouă, jurnaliștilor mai tineri , ocupați prea mult cu fotbalul, că Aradul a avut și un mare caiacist, ținându-ne la curent cu evenimentele petrecute pe apă cu ambarcațiuni de toate genurile.

 Născut la Timișoara, Doru  Bardaș a fost numit Maestru Emerit al Sportului în anul 1959, fiind sportiv al cluburilor  Voința Timișoara și Dinamo București și component al Lotului național al Republicii Populare Romînia. A fost contemporan cu giganții canotori, Aurel Vernescu și  Ivan Patzaichin pe care îi admira nespus de mult.

Chiar dacă era paralizat, a dorit chiar în acest an, în luna aprilie să vină în Romînia să doneze câteva ambarcațiuni , clubului Thor din Chișineu Cris, dar  ....

Acum o săptămână,Doru Bardaș a decedat cu marele regret  în suflet, acela că minunatele ape ( râuri, lacuri) ale României nu sunt  exploatate mai mult în folosul sportului.

A fost incinerat în Elveția, iar fiul său  Ioan Vasile a plecat în Ungaria pentru a prelua  urna cu cenușa trupului său.,iar un mic sicriu cu urna cu cenușă va fi îngropat în  Timișoara.

Dumnezeu să-l  odihnească .

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite