Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost desemnată cea mai bună dietă de slăbit pentru 2017!

A fost desemnată cea mai bună dietă de slăbit pentru 2017!
Comentează 1

Dieta DASH a castigat aceasta nominalizare timp de sapte ani la rand. Acronimul ei vine de la “Dietary Approaches to Stop Hypertension”, care tradus inseamna “abordari dietetice pentru combaterea hipertensiunii”. Aceasta dieta a primit cel mai mare punctaj din punct de vedere al sanatatii si a fost considerata si usor de urmat, cu rezultate excelente in pierderea kilogramelor, mai ales daca e tinuta pe termen scurt.

Dieta DASH a fost conceputa pentru persoanele care au probleme cu hipertensiunea arteriala, insa acest regim alimentar s-a dovedit a fi eficient si pentru cele care vor sa slabeasca.
Pe langa scaderea presiunii arteriale, regimul DASH reduce nivelul colesterolului „rau“ si „topeste“ grasimile cu usurinta. De aceea poate preveni aparitia unor boli ale inimii, cat si a diabetului.

Trebuie sa consumi in principal alimente bogate in potasiu: banane, portocale, pepene si kiwi, dar si cartofi, gatiti altfel decat prajiti, carne salba, peste gras, nuci si seminte.

In fiecare zi ar trebui sa mananci doua portii de cereale integrale, patru-cinci fructe, diferite legume, trei produse lactate in fiecare zi. Aportul de grasimi esentiale vine din consumul de nuci si seminte. Trebuie limitate dulciurile si consumul de sare. Evita conservele sau produsele cu aditivi si exces de sodiu.

sursa: andreearaicu.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite