Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A băut în fiecare zi câte o cană de ceai de frunze de ţeline. Efectele au fost uimitoare

La fel ca şi rădăcina, frunzele de ţelină sunt indicate în tratamente pentru diverse boli, datorită conţinutului crescut de vitamine şi minerale.

A băut în fiecare zi câte o cană de ceai de frunze de ţeline. Efectele au fost uimitoare
Comentează 0

În bucătăria tradiţională românească, frunzele de ţelină sunt zarzavaturi care dau savoare oricărui fel de mâncare, previn problemele digestive, reglează apetitul şi îmbunătăţesc metabolismul.

Însă, nu doar pentru aromarea supelor, ciorbelor şi sosurilor sunt excelente frunzele de ţelină, ci şi ca medicament natural. Una dintre formele de administrare mai puţin cunoscute ale acestui medicament natural este infuzia, care, preparată după următoarea reţetă:

Infuzie din frunze de ţelină

În jumătate de litru de apă se pun 3 linguriţe de frunze uscate sau o mână de frunze proaspete de ţelină, care se lasă la macerat timp de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul obţinut se păstrează deoparte, urmând ca planta rămasă după filtrare să se fiarbă în jumătate de litru de apă, timp de 5 minute. Se lasă la răcit, apoi se filtrează.

La final, cele două extracte se amestecă, obţinându-se aproximativ 1 litru de infuzie, care poate fi folosită cu succes în tratamentul unor afecţiuni sau boli precum:

Frunzele de ţelină au un efect antibiotic puternic, prevenind şi ajutând orgasnimul să se apere în faţa infecţiilor cu bacterii precum Staphylococcus aureus, Staphylococcus albus, Shigella dysenteriae, Salmonella typhi, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes sau Pseudomonas solanacearum.

De asemenea, ceaiul din frunze şi seminţe de ţelină are efecte antispastice şi relaxante asupra musculaturii netede, ajutând la fluidizarea excesului de mucus şi la eliminarea sa de pe căile respiratorii. De altfel, în medicina tradiţională, ţelina era folosită cu succes şi împotriva tuberculozei pulmonare şi a pleureziei. Se consumă câte 1 litru pe zi de infuzie din frunze şi seminţe de ţelină, în cure de 14 zile (se pune, suplimentar faţă de reţeta iniţială, 1 linguriţă de seminţe, pentru a se obţine 1 litru de preparat).

Sursa: topremediinaturiste.ro


Scrie un comentariu

trimite