Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

22 martie, Ziua Mondială a Apei

SLOGAN:  “Natură pentru Apă”

22 martie, Ziua Mondială a Apei
Comentează 0

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual la data de 22 martie, este dedicată acțiunilor în domeniul apei. Anul acesta, la cea de-a 26 aniversare, tema o reprezintă NATURA şi îşi propune să atragă atenţia asupra faptului că societatea modernă în care trăim este datoare să se inspire din natură, pentru a face faţă numeroaselor provocări, dintre care cele mai serioase privesc calitatea și cantitatea resurselor de apă.

Campania ”Natură pentru Apă sau “Răspunsul este în Natură” ne transmite mesajul că utilizarea unor soluţii bazate pe natură, cum ar fi revitalizarea zonelor umede, restabilirea conectivităţii râurilor cu luncile inundabile, împăduririle sau reîmpăduririle, reprezintă soluţii sustenabile şi eficiente în sprijinul eforturilor noastre de a reface echilibrul circuitului apei în natură, de a răspunde efectelor schimbărilor climatice și de asigura un cadru pentru dezvoltarea durabilă a societăţii umane.

În perioada 19.03.2018 – 31.03.2018, Sistemul de Gospodarire a Apelor Arad va avea înca o data prilejul să se implice în organizarea unor activități pe marginea acestei teme.

Astfel, pentru conștientizarea legăturii dintre natură și consecințele faptelor fiecăruia dintre noi, încercăm prin activitatea programată în data de 22.03.2018 să motivăm cetățenii să-și îndrepte atenția mai mult asupra importanței mediului în care trăim și însemnătății ocrotirii acestuia.

De asemenea vor fii organizate și câteva acțiuni de igenizare, în zonele aflate în proximitatea apelor sau care au legatura cu apele.

 

Programul SGA Arad - Ziua Mondială a Apei 2018

- 22.03.2018 - Expoziție fotografii (sediu SGA Arad) - imagini surprinse cu râul Mureș de-a lungul timpului în fiecare anotimp.       

- 22.03.2018 - 24.03.2018

- „Acţiune de igienizare și protejare a naturii”, inițiată de S.H. Lipova în colaborare cu Primăria Orașului Lipova.

- Faleza Mureș - Oraș Lipova

- Pe raza orașului Lipova și în zona Băilor Lipova

- Săvârşin, Valea Troaş

- vor participa elevi ai Grupului Școlar “Sever Bocu” Lipova, ai Grupului  Școlar “ Atanasie Marienescu” Lipova și ai Grupului Școlar Săvârșin; angajați ai Primăriei Orașului Lipova, angajaţi ai SGA Arad, S.H. Lipova și ai Formației Radna.

( *dacă vremea nu ne va permite, această acțiune se va reprograma )

- 19-21.03.2018 – Workshop cu tema ”Natură pentru Apă”   în incinta Colegiului Național Elena Ghiba Birta , unde se vor realiza desene pe vase de lut în care vor fi plantate semințe; se vor realiza pliante si stegulețe cu slogane pe marginea tematicii din acest an;

- vor participa 50 de elevi ai Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” Arad, însoțiți de învățător coord.  Irina Henț și angajați ai SGA Arad.

- 22.03.2018 în intervalul orar 11-13

- în fața Primăriei Municipiului Arad, în incinta Prefecturii Arad și în incinta Finanțelor Publice Arad, elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta”, vor împărți materialele realizate în Workshop și vor interacționa cu trecătorii, respectiv angajații instituțiilor menționate, dialogând pe marginea evenimentului sărbătorit în 22.03.2018.

-30.03.2017 orele 10  - Igienizare Arad – mal drept râul Mureș

- vor participa angajați ai SGA  Arad.

- 22.03.2017 –31.03.2017

- expoziţie la sediul SGA Arad cu desene, pliante și fotografii realizate pe parcursul activitățiilor și acțiunilor prezentate mai sus.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite