Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"2017 e un an pierdut definitiv". Cum e lovită economia de criza politică detonată de Dragnea

Criza politică declanşată în plin boom economic de liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ar putea duce la o "cădere în gol" a celor mai importanţi indicatori macroeconomici.

Comentează 0

Criza guvernamentală la Bucureşti vine în contextul în care România are cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană. Nicicând România nu a stat mai bine economic şi, totodată, riscurile nu au fost atât de mari, spunea recent chiar guvernatorul BNR. Partidul de guvernământ îşi sabotează propriul guvern din motive pe care, raţional, nimeni nu le înţelege.

Primele efecte ale noii crize politice sunt explozia cursului valutar şi creşterea costurilor la care se împrumută statul. Euro se apropie vertiginos de un nou maxim al ultimilor 4 ani şi jumătate, urcând spre cota de 4,58 lei. Analiştii economici au previziuni destul de sumbre cu privire la viitorul imediat:

"Lucrurile sunt pierdute pentru acest an. Nu se mai poate face nimic. Orice guvern ar veni, în perioada de vară, vine toamna, nu se mai poate face nimic. În anul 2017, în pofida faptului că avem o majoritate parlamentară confortabilă, economia este absolut în criză. 2017 este un an pierdut definitiv. Lucrurile se îngreunează foarte mult, condiţiile sunt altele, leul este deja lovit de această mişcare şi va continua şi în următoarele zile. Putem să discutăm cine va fi prim-ministru, dar să nu ne aşteptăm ca economia României să aibă suucesul de până acum", a declarat profesorul de economie Mircea Coşea.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite