Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

150 de români, blocaţi pe aeroportul din Liverpool din cauza uraganului Ophelia

Aproximativ 150 de pasageri care urmau să ajungă, în noaptea de luni spre marţi, de la Liverpool la Craiova, au rămas la sol, după ce comandantul aeronavei Wizz Air care trebuia să-i aducă în România a decis să plece mai devreme, cu avionul gol, din cauza furtunii.

150 de români, blocaţi pe aeroportul din Liverpool din cauza uraganului Ophelia
Comentează 0

Directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că avionul Wizz Air a efectuat mai întâi cursa Craiova-Liveerpool, dar, din cauza vremii severe, a aterizat la Doncaster.

Atunci, comandantul aeronavei a decis să se întoarcă la Craiova, aflându-se în imposibilitatea de a mai lua oamenii care îl aşteptau la Liverpool.

„Azi-noapte, din cauza furtunii, avionul a aterizat nu pe Aeroportul Liverpool, ci la Doncaster. A lăsat pasagerii acolo şi a venit înapoi la Craiova gol, deci nu a mai făcut cursa Liverpool-Craiova. A aterizat la Craiova, în jurul orei 3.00”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mircea Dumitru.

El a adăugat că în astfel de cazuri, doar comandantul aeronavei poate lua decizii: „Numai comandantul aeronavei poate să ia o astfel de decizie. Este singurul care poate să decidă ce face, dacă îşi continuă zborul, dacă aterizează în altă parte şi aşa mai departe. Înţeleg de la ei că au fost destul de urâte condiţiile meteo în zonă”, a mai spus Dumitru.

Sursa gandul.info


Scrie un comentariu

trimite