Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

1 an de liceu în SUA. Totul gratuit.

1 an de liceu în SUA. Totul gratuit.
Comentează 0

Sala festivă a Colegiului Național « Moise Nicoară » a fost azi cadrul unei întâlniri interesante între elevii de liceu și reprezentanți ai programului FLEX, un program finanțat în totalitate de Departamentul de Stat al Guvernului SUA.

La invitația dnei prof. dr. Vanda Stan, șefa catedrei de limba engleză, Daisa Ilieș și Paula Achim, beneficiare ale acestui program, au venit și au vorbit elevilor de la « Moise Nicoară » despre oportunitatea de a studia un an în Statele Unite, pe durata liceului, cu finanțare completă. Programul FLEX prin care se acordă aceste burse acoperă cheltuielile de studii, cazare, masă, transport. Ceea ce nu este finanțat de acest program este costul pașaportului, apelurile telefonice, internetul și cheltuielile personale. Cei care de-a lungul anilor au profitat de această oportunitate, au avut apoi facilități în a deveni studenți la prestigioasele facultăți americane pentru care au optat după obținerea bacalaureatului.

Un dialog benefic pentru elevi, între aceștia și reprezentantele FLEX, a adus multe răspunsuri la întrebările pe care liceenii le au la această vârstă când încep să își contureze viitorul universitar și profesional.  Într-o societate actuala bazată pe mobilitate, flexibilitate și interculturalitate, un astfel de program permite elevilor adaptarea la un context cultural nou, integrarea mai ușoară într-un mediu diferit față de cel autohton, lărgirea orizontului profesional.

Adriana Filip

 

Galerie foto (11)


Scrie un comentariu

trimite